10 tips voor een duurzamere batterij

Het spreekt voor zich dat je je opgeladen batterij zo lang mogelijk wil gebruiken en je wil vermijden dat ze het op het verkeerde moment laat afweten. Hou daarom zeker onze 10 tips in het achterhoofd, wanneer je zorgzamer wil omgaan met je toestel en de levensduur van je batterij wil verlengen.

Eerst en vooral is de kwaliteit van de adapter van groot belang. Je gebruikt dus best de originele kabel voor het juiste type toestel. Bij Microforce worden alle producten aangeboden met de originele kabels en adapters.

Op zoek naar een specifieke kabel of adapter voor je toestel? Raadpleeg hier ons ruim assortiment.

Verder is het ook interessant om te weten dat je smartphone in slaapstand heel weinig energie verbruikt. Als je je je smartphone niet als wekker gebruikt, heb je hem 's nachts niet nodig. Spaar dus je batterij door 's nachts de "vliegtuigmodus" in te schakelen.

Gun je scherm af en toe een beetje rust. Hoe minder je scherm aan staat, hoe beter. Zet daarom je scherm time-out zo laag mogelijk: bijvoorbeeld op 15 seconden. Dit betekent dat je scherm automatisch uitgaat nadat je 15 seconden je scherm niet hebt aangeraakt/gebruikt. Dit kan via Instellingen > Display > Time-out scherm.

Het is belangrijk dat je je apps regelmatig update, maar laat dit niet automatisch gebeuren. Dit zorgt namelijk ook weer voor achtergrondprocessen die veel batterij verbruiken. Stel dus in dat je dit handmatig doet. In sommige gevallen zijn er veel apps op de achtergrond je batterij en data aan het verbruiken zonder dat je dit doorhebt. Zorg dat je je apps goed afsluit na gebruik en check op je telefoon bij Instellingen > Applicaties welke apps op de achtergrond aan het draaien zijn. Via Instellingen > Batterij kan je ook zien welke apps de meeste batterij opgebruiken? Als je deze apps nauwelijks gebruikt, kan je ze maar beter verwijderen.

Heb jij je GPS standaard aan staan? Onnodig en het slurpt alleen maar batterij. Zet je locatieservices enkel aan zodra je het nodig hebt. Hetzelfde geldt voor Bluetooth.

Veel (sociale) applicaties (zoals Facebook, Instagram, Twitter, je e-mail) synchroniseren automatisch, om de laatste gegevens op te kunnen halen en je op de hoogte te stellen van nieuwtjes. Dit kost je echter wel veel batterij. Zet dit daarom alleen aan bij de apps waarbij je de updates direct wilt zien. Bij je andere apps kun je dit vaak bij ‘Instellingen’ aanpassen.

Het oplichten van het scherm zodra je je smartphone gaat gebruiken, kost heel veel batterij. Je kan dus maar beter de helderheid van je scherm aanpassen. Doe dit bijvoorbeeld enkel 's avonds.

Verborgen instellingen en datatransfer naar je telefoon verbruiken energie. Schakel draadloze en mobiele netwerken meteen uit als je ze niet nodig hebt.

Je kunt ook de trilfunctie uitschakelen. Telkens wanneer je op het scherm tikt, verbruik je energie en zelfs nog meer als je een melding ontvangt. Je kunt de trilfunctie uitschakelen in het menu instellingen, waar je ook de beltonen en geluiden kunt kiezen.

Vanzelfsprekend zul je je smartphone langer kunnen gebruiken als je de energiebesparingsmodus inschakelt. Pas al deze tips toe en schakel deze modus automatisch in als het energieniveau van de batterij tot 20% is gedaald. Je kunt dat percentage trouwens zelf bepalen.

Om de levensduur van je accu te verlengen is het geen slecht idee om je batterij pas op te laden zodra hij helemaal leeg is. Hou je toestel ook niet te langer in de lader dan nodig. ’s Nachts opladen is dus geen goed idee…